Inzamelactie

Afgedankte pc’s en laptops, elektriciteitskabels en oude metalen welkom. 
Oud papier: niet meer hier!

Wafeltjes bakken en verkopen, kunstwerken maken en veilen, chrysanten en kerstbomen verkopen en leveren,… het zijn maar enkele van de acties die geregeld terugkomen om de Peru-rekening wat extra te spijzen.

We begrijpen echter dat we niet het enige goede doel zijn dat om uw steun vraagt. Daarom is er ook steeds de mogelijkheid om ons te steunen zonder dat het u een cent kost. In tegendeel, vaak realiseren we voor u een besparing en/of nemen we u wat werk uit handen.

Om een continue basisinkomst te garanderen en zo steeds klaar te staan indien er zich een dringend project aanbiedt, zamelen we al jaren oud papier in dat we ter recyclage verkopen. Ondanks de sterk gedaalde opbrengst per kilo, blijven we dit zeker nog even volhouden.

Reisbureaus, scholen en bedrijven kunnen een beroep doen op ons om hun archieven of verouderd drukwerk op te halen. Ook in verschillende appartementsgebouwen wordt het papier voor ons opzij gehouden. Enkele sympathisanten verzamelen in hun garage papier van buren en familie. Zij brengen dit op vrijdagavond naar onze hangar in Edegem of wij halen het bij hen thuis op. Het is heel fijn te merken dat zoveel mensen hierbij willen helpen en op die manier hun steentje bijdragen.

Heeft u een archief, een reeks verouderde encyclopedieën, een zolder of kelder vol oude tijdschriften of boeken die niemand nog leest? Verandert uw bedrijf van logo en wilt u het oude drukwerk zo snel mogelijk zien verdwijnen? Of heeft u een plaatsje over in uw garage om enkele dozen oud papier te verzamelen? Geef dan zeker een seintje. We nemen zo snel mogelijk contact op om concreet af te spreken.

EDIT: Oud papier: niet meer hier!

Ongetwijfeld las of hoorde u de laatste dagen ook de nieuwsberichten over de steeds dalende papierprijzen. De firma waarmee we al jaren een fijne samenwerking hadden voor ons oud papier, gaf aan vanaf volgende week een “negatieve opbrengst” te bieden. Met andere woorden, een volle container zou ons tegen de 200 euro kosten!Dat is uiteraard niet de bedoeling en we zoeken dan ook verder naar andere manieren om de projecten in Peru te kunnen blijven ondersteunen.

Wie nu even heel hard zucht of misschien zelfs stilletjes vloekt omdat “de garage net helemaal vol papier staat”, hoeft niet te wanhopen. We voorzien een overgangsperiode tot 14 december. Het reeds verzamelde papier mag u ons tot dan nog bezorgen zonder dat wij daar kosten voor moeten maken. Na 15 december zullen we de papier-inzameling minstens voorlopig stopzetten.

Meer dan ooit zijn afgedankte PC’s en laptops heel welkom, alsook elektriciteitskabels en oude metalen. Zo blijven we werken aan een betere toekomst voor de kinderen in Peru, zonder dat u dat een cent hoeft te kosten.

Alleszins willen we u allemaal van harte bedanken voor de tonnen papier die we in de loop der jaren binnenkregen of mochten ophalen. Iemand vroeg deze week hoeveel dat zo ongeveer is… Het antwoord leest u in de volgende nieuwsbrief, het vraagt wat opzoekings- en rekenwerk!